مدرس:
شایان داودی
شروع دوره:
2 دی
زمان برگزاری دوره:
چهارشنبه 2 دی 98 ساعت 16 الی 19
محل برگزاری:
میدان آزادی، ابتدای بزرگراه شهید لشکری، نبش ایستگاه مترو بیمه، کارخانه نوآوری آزادی، کافه لوخ
اگر به دوران تحصیل خود نگاهی بیندازیم بسیاری از دروسی را که آموزش دیدیم فقط حفظ میکردیم و شاید کمتر درسی وجود داشت که به صورت کاربردی آموزش دیده باشیم و همین باعث میشد با کمی پیچیدگی در مسائل توانایی ما برای حل هر مسئله بشدت کم شده و گاها از پس حل مسائل سادهای که فقط ظاهر پیچیدهای داشتند برنیاییم. در واقع فلفسه یادگیری بر اساس فرمولها و طرز استفاده از آنها قرار داده شده بود و کاربرد فرمولها و روش درست حل مسئله را یاد نمیگرفتیم. در این مقاله قصد داریم با استفاده از نکات و اصول خیلی ساده سئو که همه میدانیم اما شاید به فراموشی سپرده باشیم، مسیر درست را برای سئو سایت خود پیدا کنیم.
میخواهیم در مورد 4 مساله مهم صحبت کنیم:
Cannibalization فقط این نیست که ما از یک سایتی برای یک عبارت دو نتیجه یا بیشتر در صفحه نتایج داشته باشیم. بحثی که وجود دارد این است که گوگل در مورد Cannibalization گیج میشود. در این مورد User Intent (مقصود کاربر) هم دخیل است، یعنی کاربر دقیقا از سرچ خود (مثلا ویتامین سی) دنبال دانستن چه چیزی یا انجام چه کاری است؟ مساله دوم این است که گوگل خودش تصمیم میگیرد از یک سایت در مورد یک عبارت چه صفحهای را نشان بدهد و چه صفحهای را به نمایش نگذارد و یا اصلا دو نتیجه نشان بدهد یا ندهد، پس خیلی در این مورد نباید نگران بود.
اگر در پاسخ به جستجوی یک کاربر با یک هدف مشخص و خاص، سایت ما چند صفحه مشابه داشته باشد یا تفاوت بسیار کمی با هم داشته باشند ممکن است هر دو این صفحات در نتایج گوگل نمایش داده شود. برای رفع این مشکل باید تلاش کنیم صفحهای که اطلاعات بهتر و کاملتری دارد توسط گوگل به نمایش در بیاید. مثلاً در جستجوی عبارت «بهترین خوانندگان ایران» دو نتیجه از سایت آپارات به نمایش در میآید: اولین عنوان «بهترین خوانندگان ایران در سال 98» که مربوط به یک ویدئو هست و دومین صفحه «بهترین خواننده ایران» که یک صفحه دسته بندی است و در آن تعدادی ویدئو وجود دارد. چنین موردی، دقیقا Cannibalization است و مسلما بهتر است صفحه دسته بندی به نمایش در بیاید تا صفحهای که فقط در آن یک ویدئو وجود دارد.
محتوا در صورتی که واقعا محتوای کامل و درست باشد، سهم خودش را در بحث سئو ایفا میکند. آیا محتوای مورد نظر ما کمکی به کاربر میکند؟ باید بتوانیم به این سوال جواب بدهیم. بعضی محتواها هیچ خاصیتی برای مخاطب ندارند، بنابراین این محتواها برای سئو هم فایدهای ندارند، مثل: تاریخچه نحوه رزرو کردن هتل در لندینگ یک سایت رزرو هتل.
سوال: اصولا برای چه تولید محتوا میکنیم؟
هر محتوایی برای پاسخ به یک نیاز ایجاد میشود. باید اشاره کنیم که محتوا صرفا متن نیست. محتوا میتواند یک سرویس یا خدمت باشد.
سوال: مقدار و حجم محتوای سایت چه تاثیری دارد؟
یک تاثیر مثبتی که مقدار بیشتر و حجم بیشتر دارد این است که احتمال برطرف شدن نیاز مخاطب بالاتر میرود. حجم زیاد محتوا گاهی میتواند مخاطب را گمراه کند. مثلا میخواهیم بلیط قطار بفروشیم، مینویسیم قطار چیست! یک ایراد دیگر حجم زیاد محتوا این است که تولید آن زمان و هزینه زیادی میبرد.
محتوا دقیقا چه نقشهایی در سئو ندارد؟
اصولا دسته بندی کردن محتوا دو هدف دارد:
برای دسته بندی کردن محتوا باید نیاز کاربر را بسنجید. بر اساس نیاز کاربر میتوانید دستهبندی parent و child داشته باشید. بعد از رصد رفتار کاربران روی وبسایت، میتوان دسته بندی ها و اساس آنها را تغییر داد.
راههای مشخصی برای دسته بندی محتوا داریم.
یکی از اشتباهاتی که رخ میدهد استفاده برچسب ها یا تگ ها بی در و پیکر و نامنظم است.
مشکلی که این مدل برچسب زدن ایجاد میکند:
شتباه دیگر دستهبندی بدون توجه به نیاز مخاطب است.
موضوع دیگر این هست که اکثرا نمیدانیم چند تگ باید برای یک محتوا استفاده کنیم. هر تعبیری که حکم صادر کند باید تعداد مشخصی تگ در یک محتوا بیاید، اشتباه است.
از جایی که الان هستم به جایی بروم که نسبت به نقطهای که در آن قرار دارم، مزیت دارد. در وب تمامی لینک ها را باید بر اساس نیاز مخاطب قرار بدهیم. برای سئو لینک نمیدهیم بلکه برای پاسخ به نیاز مخاطب و هدایت بهتر او به سمت محتوایی کاملتر لینک میدهیم.
یک نوع که با تگ <link> مشخص میشوند، در هدر صفحه قرار میگیرند و کدهای جاوا اسکریپت و CSS را فراخوانی میکنند.
مدل دیگر لینکهایی هستند که با تگ <a> مشخص میشوند.
ویژگیهای لینک همان Attribute (صفات) هستند که داخل تگ <a> قرار میگیرند. rel و href از اصلیترین آنها برای سئو هستند.
در این قسمت با سه عنوان سر و کار داریم:
ارتباط در وب از محتوای یک پاراگراف شروع میشود که در آن در مورد یک موضوع مشخصی صحبت شده است. سطح بعدی که فراگیرتر میشود و سطح ارتباط پایینتر میآید، صفحه است. یعنی ما در بخشی از یک صفحه هستیم. سطح بعدی داخل دایرکتوری های (directory) سایت است، در سطح بعدی subdomain سایت و سطح بعد از آن کل محتوای سایت است. سطح نهایی کل وب است که دیگر در آن ارتباطی وجود ندارد!
در واقع هر چه از یک محتوا خارج میشویم و به سطح های بالاتر و سطوح قبل از یک محتوا میرویم سطح ارتباط نیز پایین میآید.
باورهای اشتباهی در مورد لینک و لینک دهی وجود دارند که باید اصلاح شوند:
در این مقاله که به بررسی 4 موضوع Cannibalization، تاثیر محتوا، دسته بندی های محتوا و اشکالات آن و لینک پرداختیم دو هدف کلی را دنبال کردیم.
در واقع با شناخت اصول و تطابق جملهای که شنیدهایم با اصولی که وجود دارد میتوانیم این فرآیند را انجام دهیم.
در زیر برخی از جملات اشتباهی که ممکن است بشنوید را آوردهایم:
خیلی اوقات بهترین کار این است که خودتان بروید و در مورد استانداردهای گوگل تحقیق کنید و به حرفهای دیگران در مورد «گوگل میگوید» اعتماد نکنید. هر چیزی که حرف گوگل باشد به راحتی در فضای وب قابل جستجو است و بسیاری از مواردی که به گوگل نسبت داده میشود واقعیت ندارند.
اینکه گوگل چطور فکر میکند را از کجا قرار است متوجه بشویم، حتی در مورد نحوه فکر کردن گوگل اطلاعاتی در فضای وب وجود ندارد و هر چیزی در ادامه این جمله بیاید قابل راستی آزمایی نخواهد بود.
وحشتناکتر از هر دو مورد قبلی این است که «فلانی میگوید» یا «فلانی در فلانجا گفته است». هر فردی که در همایشها و برنامههای مختلف صحبت میکند الزاما همه صحبتهایش درست نیست. تشخیص این اشتباهات زمانی سخت تر میشود که 40 نکته درست و 2 نکته غلط گفته شود.
سه راه برای راستی آزمایی وجود دارد:
هدف این دورهمی، تاکید بر استفاده از اصول و منابع واقعی در تحلیلهای سئو و دوری از خرافات و خیالپردازی است. تحلیلهای مبتنی بر خیالپردازی در سئو، نیاز به هیچ ابزاری ندارد و از آنجا که راستی آزمایی آنها کار راحتی نیست، مخصوصا زمانی که در دورههای آموزشی و توسط افراد متخصص مطرح میشود، میتواند موجب شود که استراتژیهای سئو، بازدهی کافی را نداشته باشند یا حتی به کلی شکست بخورند.
از جمله این برداشتهای عموما ناصحیح، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در انتها، با هم میآموزیم که چگونه ماهیگیری کنیم! یعنی چگونه خودمان بتوانیم تحلیلهای غیر صحیح و خیالپردازیها را از راهنماییهای صحیح تشخیص دهیم.
نظر تازه ای ثبت کنید