سئو چیست و چه کاربردی دارد به زبان ساده

22 شهریور 1403

سئو سایت یا بهینه سازی سایت چیست؟

سئو (Seo) که مخفف عبارت "Search Engine Optimization" است به معنای بهینه‌سازی موتورهای جستجو است و هدف اصلی آن افزایش ترافیک وبسایت از طریق بهبود رتبه آن در نتایج جستجوی ارگانیک است.

در واقع سئو سایت مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و استراتژی‌ها است که برای بهبود رتبه و نمایش وب‌سایت‌ها در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو استفاده می‌شود این بهینه‌سازی‌ها به وب‌سایت‌ها کمک می‌کنند تا به راحتی توسط موتورهای جستجو شناسایی و رتبه‌بندی شوند و در نتیجه، ترافیک ارگانیک بیشتری جذب کنند، مزیت اصلی سئو بهبود رتبه بندی یک سایت در بخش ارگانیک (غیر پولی) نتایج جستجو و رتبه گرفتن برای یک کلمه کلیدی خاص این است که باعث می شود هر ماه به صورت "رایگان" بازدید برای سایت خود کسب کنید.

اما سئو چگونه و از چه طریقی این اهداف را محقق می‌کند؟ برای تحقق این اهداف از مسیر سئو چقدر زمان لازم است؟ خدمات سئو چگونه در بهبود سئو سایت نقش دارد؟ اینها سوالاتی هستند که در ذهن تمام افرادی که به سراغ می‌آیند وجود دارد با توجه به این موضوع، در ادامه ضمن آشنایی با سئو، با انواع آن و چگونگی تحقق اهداف کسب و کارها توسط این تخصص آشنا می‌شوید.

موتورهای جستجو چگونه کار می کند؟

پیش از آنکه به طور مفصل به بحث "سئو چیست" بپردازیم،  قرار است یاد بگیریم که موتورهای جستجو مانند گوگل چگونه کار می کنند.

هنگامی که شما در گوگل (یا هر موتور جستجوی دیگری) به دنبال چیزی می گردید، یک الگوریتم سریعا به کار می افتد تا آنچه را که موتور جستجو "بهترین" نتیجه ممکن می داند به شما ارائه دهد.

گوگل "صدها میلیارد" صفحه را اسکن می کند تا مجموعه ای از نتایج را پیدا کند که به بهترین وجه به جستجوی شما پاسخ دهد اما چگونه گوگل بهترین نتیجه را تعیین می کند؟

اگر چه گوگل به طور شفاف درباره الگوریتم ها صحبت نمی کند اما ما می دانیم که سایت ها و صفحات وب بر اساس چندین فاکتور رتبه بندی می شوند.

ارتباط  (Relevancy)

اگر به دنبال "دستورپخت کوکی های شکلاتی" باشید، طبیعتا دوست ندارید که صفحات مربوط به تایرهای کامیون را ببینید، به همین دلیل گوگل قبل از هر چیز به دنبال صفحاتی می رود که ارتباط نزدیک با کلمه سرچ شده شما دارند.

با این همه، گوگل به راحتی همه صفحات مرتبط را در بالاترین رتبه ها قرار نمی دهد به این دلیل که هزاران یا حتی میلیون ها صفحه مرتبط با هر عبارت جستجو وجود دارد؛ به عنوان مثال، کلمه کلیدی cookie recipes  تعداد 349 میلیون نتیجه دارد، بنابراین برای به صف کردن نتایج به نحوی که بهترین نتیجه در بالا قرار داشته باشد، باید فاکتورهای دیگری هم داشته باشد.

اتوریتی (Authority)

منظور از آتوریتی همان معنا واقعی کلمه است این فاکتور گوگل برای تعیین صحت و قابل اعتماد بودن محتوای نمایش داده شده است آتوریتی صفحه با لینک هایی که به صفحه داده شده تعیین میشود.

page authority

به طور کلی، هر چه یک صفحه لینک های بیشتری داشته باشد، رتبه بالاتری هم خواهد داشت در واقع، این توانایی گوگل که برای اندازه گیری اعتبار یک صفحه از لینک ها استفاده می کند همان چیزی است که آن را از موتورهای جستجو دیگر جدا می کند.

مفید بودن (Usefulness)

محتوا می تواند مرتبط و معتبر باشد. اما اگر مفید نباشد، گوگل نمی خواهد آن محتوا را در بالای نتایج جستجو قرار دهد در حقیقت، گوگل علناً گفته است که بین محتوای "با کیفیت" و "مفید" تفاوت و تمایز وجود دارد.

به عنوان مثال ، فرض کنید که شما "رژیم غذایی" را جستجو می کنید اولین نتیجه ای که روی آن کلیک می کنید توسط برجسته ترین متخصص جهان در زمینه رژیم غذایی نوشته شده است. و از آنجا که صفحه دارای محتوای بسیار با کیفیت است، افراد زیادی به آن لینک داده اند.

مفید بودن نتیجه با طبقه بندی بودن

گوگل میزان مفید بودن یک صفحه را تا حد زیادی براساس "سیگنال های تجربه کاربری" اندازه گیری می کند به عبارت دیگر نحوه تعامل کاربران با نتایج جستجو مهم ترین سیگنال برای گوگل است و اگر گوگل ببیند که مردم واقعاً یک نتیجه جستجوی خاص را دوست دارند، آن مورد رتبه قابل توجهی کسب خواهد کرد.

دلیل اهمیت سئو چیست؟

برای پاسخ به این سوال که اهمیت سئوسایت چیست باید بگوییم تقریباً 60٪ کل ترافیک سایت با جستجوی گوگل ایجاد می شود. و اگر ترافیک سایر موتورهای جستجو معروف (مانند بینگ، یاهو و یوتیوب) را با هم جمع کنید، خواهید دید که 70.6٪ کل ترافیک یک سایت از طریق سرچ در موتورهای جستجو ناشی می شود در نتیجه اگر میخوایید کابران و مشتریان را به سایت خود بیاورید باید از سئو کمک بگیرید.

شاید تصور کنید هدف سئو سایت تنها بهبود رتبه وبسایت در موتورهای جستجو است، اما سئو به طور کلی اهداف مختلفی را دنبال می‌کند که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم:

1.افزایش ترافیک ارگانیک

جذب ترافیک ارگانیک یکی از مهمترین اهداف سئو است که برای بسیاری از کسب‌وکارها جذابیت و اهمیت زیادی دارد؛ زیرا با بهبود رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجو، بازدیدکنندگان بیشتری به سایت هدایت می‌شوند. این مهم با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، تولید محتوای ارزشمند و بهینه‌سازی صفحات وب میسر می‌شود.

2.بهبود رتبه‌بندی در نتایج جستجو (SERP)

بهبود رتبه سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو، باعث می‌شود که سایت در موقعیت‌های بالاتری ظاهر شود و بیشتر دیده شود. اجرای تکنیک‌های سئو داخلی و خارجی، بهینه‌سازی محتوا و بهبود فنی سایت به تحقق این هدف کمک می‌کند.

3.افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate)

یکی از اهداف سئو تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان یا کاربران وفادار است. افزایش نرخ تبدیل به بهبود عملکرد کسب‌وکار منجر می‌شود. می‌توان گفت که ایجاد صفحات فرود جذاب، بهینه‌سازی فراخوان‌ها (CTAs) و بهبود تجربه کاربری به تحقق این هدف سئو کمک ویژه‌ای به حساب می‌آید.

4.افزایش آگاهی از برند (Brand Awareness)

تمام کسب‌وکارها می‌خواهند میزان آگاهی از برندشان افزایش یابد و این یک خواسته جمعی برای صاحبان برندهاست. باید بگوییم که  بهبود دیده‌شدن سایت در نتایج جستجو به افزایش شناخت برند و اعتماد کاربران کمک می‌کند. اما چگونه؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تولید محتوای باکیفیت و اشتراک‌گذاری آن، کسب بک‌لینک‌های معتبر و فعالیت در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به تحقق این هدف جذاب کمک کند.

5.افزایش زمان ماندگاری (Dwell Time) 

افزایش مدت زمانی که کاربران در سایت می‌مانند، نشان‌دهنده مفید بودن و جذابیت محتوا است که با تولید محتوای جذاب، بهبود ساختار سایت و بهینه‌سازی ناوبری مقدور می‌شود.

6.کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) 

کاهش نرخ پرش در سایت به معنای کاهش تعداد بازدیدکنندگانی است که پس از مشاهده یک صفحه از سایت شما، بدون انجام هیچ‌گونه تعامل دیگری، سایت را ترک می‌کنند. این کاهش می‌تواند به بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو، افزایش تعاملات کاربری و نرخ تبدیل منجر شود. برخی از روش‌ها برای تحقق این هدف وجود دارد که بهبود سرعت بارگذاری صفحه، انتشار محتوای مرتبط و باکیفیت، طراحی واکنش‌گرا ، بهبود ناوبری سایت، استفاده از فراخوان‌های جذاب، بهبود تجربه کاربری (UX)، ارائه محتوای تعاملی و چندرسانه‌ای و... برخی از این روش‌ها هستند.

7.کسب بک‌لینک‌های باکیفیت (Quality Backlinks) 

بک‌لینک‌های باکیفیت از سایت‌های معتبر به بهبود اعتبار و رتبه سایت کمک می‌کنند. می‌توان با تولید محتوای ارزشمند، ارتباط با سایت‌های معتبر و اجرای استراتژی‌های لینک‌سازی این هدف مهم را محقق کرد.

8.بهبود سرعت بارگذاری صفحات (Page Speed) 

سرعت بارگذاری سریع‌تر صفحات به تجربه کاربری بهتر و رتبه‌بندی بالاتر در موتورهای جستجو منجر می‌شود بهبود سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایت (Page Speed) یک عامل حیاتی برای تجربه کاربری (UX) و بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) است.

صفحات با سرعت بارگذاری سریع‌تر نه تنها باعث رضایت بیشتر کاربران می‌شوند؛ بلکه از نظر رتبه‌بندی در نتایج جستجوی گوگل نیز مؤثرتر هستند. روش‌ و تکنیک‌های مختلفی برای تحقق این امر وجود دارد که فشرده‌سازی تصاویر، استفاده از شبکه توزیع محتوا (CDN)، بهینه سازی کدهای CSS و JavaScript، استفاده از کش مرورگر، کاهش درخواست‌های HTTP، بهینه‌سازی فونت‌های وب و... برخی از این روش‌ها هستند.

به صورت کلی، بهبود سرعت بارگذاری صفحات یک فرآیند چند‌ جانبه است که شامل بهینه‌سازی تصاویر، کدها، پایگاه داده و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن مانند CDN و کش مرورگر می‌شود. با اجرای این تکنیک‌ها، می‌توانید تجربه کاربری بهتری ارائه دهید، نرخ پرش را کاهش دهید و رتبه‌بندی سایت خود را در نتایج جستجو بهبود بخشید.

9.سازگاری با موبایل (Mobile-Friendliness) 

سازگاری وبسایت با موبایل یکی از مولفه‌های جذب کاربران موبایلی و بهبود رتبه‌بندی اسست. برای تحقق این هدف، استفاده از طراحی ریسپانسیو، بهینه‌سازی محتوا و تست عملکرد سایت در دستگاه‌های مختلف توصیه می‌شود. سازگاری با موبایل یک عنصر ضروری برای بهبود سئو سایت و تجربه کاربری است. سئوکاران می‌توانند با اجرای طراحی ریسپانسیو، بهینه‌سازی سرعت بارگذاری، ساده‌سازی طراحی و بهینه‌سازی فرم‌ها و متن‌ها، تجربه کاربری بهتری فراهم کنند و رتبه سایت خود را در نتایج جستجو بهبود دهند. همچنین استفاده از ابزارهای مناسب برای بررسی و رفع مشکلات سازگاری با موبایل می‌تواند به بهینه‌سازی بیشتر سایت کمک کند.

10.افزایش تعاملات کاربری (User Engagement) 

افزایش تعامل سایت، مانند ثبت نظرات، اشتراک‌گذاری‌ها و کلیک‌ها، نشان‌دهنده تجربه کاربری خوب است. می‌توان گفت که افزایش تعاملات کاربری (User Engagement) در وب‌سایت به معنای ترغیب کاربران به انجام فعالیت‌های مختلف مانند کلیک کردن، نظر دادن، اشتراک‌گذاری، ثبت‌نام و سایر اقدامات است. تعاملات بالای کاربر نشان‌دهنده جذابیت و ارزش محتوای وب‌سایت شماست و می‌تواند به بهبود رتبه‌بندی سایت در نتایج موتورهای جستجو، افزایش نرخ تبدیل و وفاداری کاربران منجر شود.

11. بهبود تجربه کاربری

سئو تنها مربوط به بهبود رتبه سایت نیست؛ بلکه بهبود تجربه کاربری نیز از اهداف اصلی آن است. با اجرای تکنیک‌های سئو، سایت شما سریع‌تر، جذاب‌تر و آسان‌تر برای کاربران خواهد بود.

تکنیک‌های سئو

همانطور که گفتیم سئو برای تحقق اهداف خود از تکنیک‌های ویژه‌ای استفاده می‌کند که جستجوی و استخراج کلمات کلیدی، بهینه‌سازی محتوا و.. برخی از این تکنیک‌ها هستند. به صورت کلی تکنیک‌های ویژه سئو به شرح زیر است:

جستجوی کلمات کلیدی (Keyword Research) 

این فرآیند مهمترین و ابتدایی‌ترین اقدام در سئو سایت است و همانطور که از نامش پیداست، جستجوی کلمات کلیدی فرآیندی است که طی آن متخصصان سئو، کلمات و عباراتی را که کاربران اینترنتی برای یافتن اطلاعات، محصولات یا خدمات خاص در موتورهای جستجو استفاده می‌کنند، شناسایی و تحلیل می‌کنند با هدف قرار دادن کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود و ایجاد محتوایی ارزشمند، می‌توانید به کسب و کار خود کمک کنید تا در بالای نتایج جستجو ظاهر شود و در نهایت، به درآمد و فروش بیشتر برسید

برای جستجو و استخراج کلمات کلیدی، نیاز به طی مراحلی چون، تعیین اهداف و نیازها، شناسایی کلمات کلیدی پایه، استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند: 

  • Google Keyword Planner
  • Ahrefs
  • SEMrush
  • Moz
  • Keyword Explorer

 تحلیل رقبا، شناخت و تحلیل مخاطبان، بررسی تعداد کلمات کلیدی و گروه‌بندی آنها و... است.

تمام این اقدامات توسط متخصصان سئو و با استفاده از ابزارهای مختلفی که به برخی از آنها اشاره کردیم و البته تجربه و تخصص آنها انجام می‌شود. به همین دلیل به سئوکاران توصیه می‌شود، به صرف در اختیار داشتن ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی، نسبت به نهایی کردن کلمات کلیدی اقدام نکنند و از چاشنی تجربه استفاده کنند.

سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

سئو داخلی یا سئو on-page رایج‌ترین استراتژی است که کسب و کارها برای سایت خود استفاده می‌کنند به بیان ساده‌تر به تغییراتی مانند افزایش کیفیت محتوای صفحات، بهینه سازی کد HTML و ساختار صفحات که کمک می‌کند تا موتورهای جستجو به راحتی بتوانند صفحات شما را ایندکس کنند و به آن‌ها رتبه بدهند سئو داخلی میگوییم.

برخلاف سئو خارجی (Off-Page SEO) که بر عوامل خارج از سایت مانند لینک‌سازی تمرکز دارد، سئو داخلی به طور کامل تحت کنترل شما است و شامل بهینه‌سازی محتوا، ساختار URL، متا تگ‌ها، سرعت بارگذاری صفحه و دیگر عوامل فنی می‌شود.برای مثال :

  • انتخاب درست تگ‌ های عنوان‌ (Titles)
  • نوشتن توضیحات جذاب برا تگ متا (Meta Descriptions)
  • ساختار URL سایت که باید ساده و گویا باشد و کلمات کلیدی مرتبط را شامل شود
  • استفاده درست از تگ‌های H1 عنوان اصلی و H2،H3 برای زیرعنوان‌ها برای درک بهتر موضوع صفحه
  • بهینه‌سازی تصاویر با استفاده از تگ‌های Alt و کاهش حجم تصاویر در فرمت webp
  • تولید محتوای باکیفیت و غیر کپی و دارای ارزش خبری که با کلمات کلیدی مناسب بولد شده باشد
  • استفاده از لینک های داخلی برای ایجاد ساختار پیلار و کلاستر

تحقیقات نشان داده است که وب‌سایت‌هایی که بر بهینه‌سازی سئو داخلی تمرکز دارند، در مقایسه با سایت‌هایی که تنها بر سئو خارجی تمرکز می‌کنند، رتبه بهتری در گوگل کسب می‌کنند. برای مثال، مطالعه‌ای که توسط شرکت Moz انجام شده است نشان می‌دهد که صفحات با متا تگ‌های بهینه‌شده و استفاده مناسب از کلمات کلیدی، به طور متوسط 42٪ نرخ کلیک (CTR) بیشتری در نتایج جستجو دارند.

سئو خارجی (Off-Page SEO) چیست؟

سئو خارجی شامل بهینه سازی‌هایی است که در داخل سایت انجام نمی‌شود این‌ها عوامل خارجی هستند که روی عملکرد سایت شما تأثیر می‌گذارند هدف اصلی Off-Page SEO افزایش اعتبار و محبوبیت سایت از طریق کسب لینک‌های ورودی (بک‌لینک‌ها)، تعاملات اجتماعی و سایر عوامل خارجی است که به بهبود رتبه و ترافیک سایت کمک می‌کند.

وقتی لینک سایت خود را در صفحات رسانه‌های اجتماعیتان به اشتراک می‌گذارید، می‌توانید از بیرون از سایت خود با مخاطبان تعامل داشته باشید. این مهم یک عامل رتبه بندی خارجی است که می‌تواند به سایت شما در عملکرد بهتر کمک کند.

انتخاب بک لینک‌های درست و حساب شده، تولید محتوای باکیفیت که ارزش محتوایی داشته باشد، انتخاب رسانه درست برای انتشار محتوا، انجام برخی از اقدامات برای بهتر دیده شدن محتوا از تکنیک‌هایی است که بهینه‌سازی خارجی وبسایت کمک می‌کند

seo off page

انتخاب بک لینک‌های درست و حساب شده، تولید محتوای باکیفیت که ارزش محتوایی داشته باشد، انتخاب رسانه درست برای انتشار محتوا، انجام برخی از اقدامات برای بهتر دیده شدن محتوا از تکنیک‌هایی است که بهینه‌سازی خارجی وبسایت کمک می‌کند.

سئو تکنیکال (Technical SEO) چیست؟

سئو تکنیکال و فنی شامل بهینه سازی عمیق سایت برای کمک به عملکرد صحیح و بهبود رتبه سایت است. این‌ها عناصری هستند که در قسمت بک‌اَند سایت قرار دارند. شما می‌توانید سایتی زیبایی داشته باشید اما جنبه‌های فنی سایت چطور؟ بهینه هستند؟

می‌توان گفت که هدف اصلی سئو فنی اطمینان از این است که وب‌سایت به‌طور موثر و کارآمد توسط موتورهای جستجو بررسی(Crawl) و ایندکس شود و تجربه کاربری بهینه‌ای را ارائه دهد استفاده از نقشه سایت (Sitemap) و فایل robots.txt می‌تواند به بهبود ساختار سایت کمک کند.

یکی از بزرگ‌ترین جنبه‌های سئوی تکنیکال، سرعت صفحات است وقتی کاربران از صفحه شما بازدید می‌کنند، نمی‌خواهند برای بارگذاری آن زمان زیادی را منتظر بمانند اگر می‌خواهید بهترین نتایج را کسب کنید، باید سرعت باز شدن صفحات خود را افزایش دهید.

شما می‌توانید با استفاده از پلتفرم Google PageSpeed Insights سرعت صفحه خود را بسنجید و با استفاده از تکنیک‌هایی مثل فشرده‌سازی تصاویر، استفاده از شبکه توزیع محتوا (CDN)، و بهینه‌سازی کدها سرعت کلی سایت خود را بهبود ببخشید؛ اگر از این ابزار سئو استفاده می‌کنید، باید منتظر انجام تغییرات بنیادی در سایت خود باشید.

برای کسب و کارهایی که دانش فنی ندارند، این امکان وجود دارد که با یک آژانس دیجیتال مارکتینگ برای بهبود سئوی تکنیکال سایت خود همکاری کنند. یکی دیگر از فاکتورهای مهم سئو فنی، ریسپانسیو بودن صفحات است با افزایش جستجوهای تلفن همراه، مهم است که شما سایت خود را برای کاربران موبایل بهینه کنید اگر شما می‌خواهید بهترین تجربه را در اختیار مخاطبانتان قرار دهید با اجرای یک طراحی ریسپانسیو، می‌توانید سایت خود را برای موبایل بهینه کنید

موارد بالا تنها دو مورد از بزرگ‌ترین جنبه‌های سئو تکنیکال هستند که بر عملکرد سایت تأثیر می‌گذارند اگر می‌خواهید کسب و کار شما در نتایج جستجو عملکرد خوبی داشته باشد، باید به جنبه‌های فنی بیشتری از سایت خود توجه کنید.

سئو محتوا چیست؟ (Content)

محتوا از مهمترین عناصر در بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) است. یک محتوای باکیفیت و بهینه‌سازی شده نقشی مهم و تعین‌کننده در جذب بازدیدکنندگان، افزایش تعاملات، بهبود رتبه‌بندی سایت در نتایج موتورهای جستجو دارد و در نهایت به موفقیت کلی وب‌سایت کمک می‌کند. البته محتوای تولید شده با هدف سئو سایت دارای ویژگی‌هایی چون، باکیفیت، دارای ارزش خبری، غیر کپی و... است. ضمن اینکه محتوا باید تیتری جذاب داشته باشد تا مخاطب نسبت به خواندن و باز کردن لینک‌ها اقدام کند.

یک محتوای جذاب و کارآمد برای سئو، محتوایی است که با توجه به علایق مخاطب و با ادبیات درست و مخاطب پسند نوشته شود و در کال تو اکشن مخاطب را به درستی به وبسایت هدف هدایت کند. استفاده از تصاویر جذاب نیز از ویژگی‌های یک محتوای جذاب و سئوپسند است. حالا این محتوای جذاب چه نقشی در سئو دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که، جذب ترافیک ارگانیک یکی از نقش‌های اصلی محتوا در سئو است. یک محتوای خوب و بهینه‌شده با کلمات کلیدی مناسب می‌تواند به جذب بازدیدکنندگان از طریق موتورهای جستجو کمک کند.

بهبود رتبه‌بندی در نتایج جستجو از دیگر نقش‌های مهم محتوا در سئو سایت است. حقیقت این است که موتورهای جستجو به محتواهایی که ارزش و کیفیت بالایی دارند، رتبه‌بندی بهتری اختصاص می‌دهند.

افزایش تعاملات و کاهش نرخ پرش با ایجاد محتوای کاربردی، خوانا و جذاب که با نیازهای مخاطبان همخوانی داشته باشد، کسب بک‌لینک‌های باکیفیت، افزایش اعتبار و اعتماد با ارائه محتوای دقیق، به‌روز و مستند که نشان‌دهنده تخصص و اعتبار در حوزه مربوطه باشد از دیگر نقش های مهم محتوا در سئو است.

تجربه کاربری چیست؟ (User Experience - UX) 

تجربه کاربری نقش بسیار مهمی در سئو دارد. موتورهای جستجو مانند گوگل، تجربه کاربری را به عنوان یکی از عوامل مهم در رتبه‌بندی صفحات وب در نظر می‌گیرند. هدف اصلی UX در سئو، ایجاد یک تجربه مثبت برای بازدیدکنندگان وب‌سایت است که باعث می‌شود آنها مدت بیشتری در سایت بمانند، بیشتر با محتوای آن تعامل داشته باشند و احتمالاً به مشتریان یا کاربران وفادار تبدیل شوند.

می‌توان گفت که بهبود نرخ ماندگاری کاربران در وبسایت که در پی ارائه محتوای باکیفیت و طراحی بصری جذاب و ایجاد یک ساختار منظم و قابل دسترس برای کاربر میسر می‌شود به کاهش نرخ پرش، افزایش صفحات بازدید شده، بهبود تعاملات کاربری منجر می‌شود.

به صورت کلی، تجربه کاربری (UX) نقش حیاتی در موفقیت سئو سایت دارد. موتورهای جستجو به طور فزاینده‌ای به عواملی که نشان‌دهنده تجربه کاربری خوب هستند، اهمیت می‌دهند. با بهینه‌سازی سرعت بارگذاری صفحه، ایجاد محتوای ارزشمند و سازگاری با موبایل، وب‌سایت‌ها می‌توانند رتبه‌بندی خود را در نتایج موتورهای جستجو بهبود بخشند و تجربه بهتری برای کاربران فراهم کنند.

شبکه های اجتماعی

حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به افزایش دیده شدن و ترافیک سایت شما کمک کند. اشتراک‌گذاری محتوای ارزشمند و جذاب در شبکه‌های اجتماعی، ایجاد تعامل با کاربران و جذب فالوورهای جدید از جمله راه‌های بهبود سئو خارجی است.

webpage Seo

سئو کلاه سفید و کلاه سیاه چیست؟

شاید برای خیلی از افرادی که با سئو سر و کار دارند، سئو کلاه سفید و کلاه سیاه کمی عجیب باشد. در این مورد باید بگوییم که سئوسایت به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود: سئو کلاه سفید (White Hat SEO) و سئو کلاه سیاه(Black Hat SEO)که این دو رویکرد بهینه‌ سازی تفاوت‌های اساسی در اصول، روش‌ها و اخلاقیات دارندمی‌توان گفت که سئو کلاه سفید به تکنیک‌ها و استراتژی‌هایی اطلاق می‌شود که مطابق با قوانین و دستورالعمل‌های موتورهای جستجو، به ویژه گوگل است.

در بیان تفاوت بین این دو روش می‌توان گفت که  سئو کلاه سفید بر پایه اصول اخلاقی و مطابق با دستورالعمل‌های موتورهای جستجو است، در حالی که سئو کلاه سیاه از روش‌های غیراخلاقی و خلاف قوانین استفاده می‌کند همچنین سئو کلاه سفید بهبود پایدار و بلندمدت را تضمین می‌کند، در حالی که سئو کلاه سیاه ممکن است منجر به جریمه‌های سنگین و حتی حذف سایت از نتایج جستجو شود.

سئو کلاه سفید معمولاً به زمان بیشتری نیاز دارد تا نتایج مطلوب را به دست آورد، اما این نتایج پایدارتر و قابل اعتمادتر هستند. سئو کلاه سیاه ممکن است نتایج سریع‌تری به همراه داشته باشد، اما این نتایج ناپایدار و پرخطر هستند. به صورت کلی انتخاب بین سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه تأثیر زیادی بر موفقیت بلندمدت وب‌سایت شما دارد. استفاده از روش‌های سئو کلاه سفید نه تنها به بهبود رتبه‌بندی سایت کمک می‌کند، بلکه باعث ایجاد تجربه کاربری بهتر و جلب اعتماد کاربران و موتورهای جستجو می‌شود. در مقابل، روش‌های سئو کلاه سیاه ممکن است به نتایج سریع‌تر منجر شوند، اما خطرات و عواقب منفی زیادی را به همراه دارند. بنابراین، برای دستیابی به موفقیت پایدار و قابل اعتماد، توصیه می‌شود که همواره از روش‌های سئو کلاه سفید استفاده کنید. در ادامه درباره سئوی کلاه سیاه یا آنچه به سئوی مخرب معروف است بیشتر می‌خوانید..

تکتیک‌های سئو کلاه سیاه عبارتند از:

  •  کلوکینگ (Cloaking)یا نمایش محتوای متفاوت به کاربران و موتورهای جستجو یکی از تکنیک‌های سئوی مخرب است. به عنوان مثال، ارسال کاربران به صفحه‌ای پر از تبلیغات، در حالی که موتورهای جستجو محتوای بهینه شده را می‌بینند نه تنها کاربر را از صفحه فراری می‌دهد بلکه به وجهه وبسایت آسیب میزند.
  • مزرعه لینک (Link Farming)به تکنیکی گفته می‌شود که به ایجاد یا استفاده از شبکه‌ای از سایت‌ها که به صورت مصنوعی به یکدیگر لینک می‌دهند توجه دارد. خرید بک‌لینک از سایت‌هایی که تنها هدف آن‌ها ایجاد لینک برای بهبود رتبه است نمونه‌ای از این تکنیک است.
  • متن پنهان (Hidden Text) به استفاده از متن‌های مخفی در صفحات وب اشاره دارد که برای کاربران قابل مشاهده نیستند، ولی توسط موتورهای جستجو ایندکس می‌شوند. اگر بخواهیم در این زمینه مثالی بزنیم باید بگوییم که استفاده از متن‌هایی با رنگ مشابه پس‌زمینه یا قرار دادن متن‌های کوچک که تنها موتورهای جستجو آن‌ها را می‌خوانند نمونه‌هایی از تکنیک متن پنهان هستند.
  • کیورد استافینگ (Keyword Stuffing) هم یکی دیگر از تکنیک‌های سئوی مخرب است که به پر کردن صفحه با کلمات کلیدی بدون ارتباط معنایی و به صورت غیرطبیعی اشاره دارد.
  • محتوای تکراری (Duplicate Content)نیز به استفاده از محتوای تکراری ولو با تغییرات کوچک اشاره دارد. به صورت کلی استفاده از محتوای تکراری و کپی‌شده از سایت‌های دیگر، بدون ایجاد ارزش افزوده یکی از تکنیک‌های سئوی مخرب است.
  • محتوای اسپم (Spam Content) هم به تولید محتوا با کیفیت پایین که تنها هدف آن جذب موتورهای جستجو است اشاره دارد.
  • صفحات دروازه‌ای (Doorway Pages) یا همان صفحات وبی که تنها با هدف جذب ترافیک از موتورهای جستجو ایجاد شده‌اند و کاربران را به صفحات دیگر هدایت می‌کنند.
  • کلیک‌بیت‌ها (Clickbait) نیز یکی از تکنیک های سئوی مخرب است که به استفاده از عناوین و توضیحات جذاب و فریبنده برای جذب کلیک، اما ارائه محتوای بی‌کیفیت یا نامرتبط محدود می‌شود.
  • پرش بازدیدکنندگان (Bounce Rate Manipulation)هم به استفاده از روش‌هایی برای کاهش نرخ پرش از سایت اشاره دارد که معمولا باز کردن پاپ‌آپ‌ها یا باز کردن خودکار صفحات دیگر برای افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت از شیوه‌های مخرب روی این تکنیک است.

موارد بالا تنها چند تاکتیک سئو کلاه سیاه هستند که وبسایت‌ها برای بهینه سازی سایت خود از آن‌ها استفاده می‌کنند، در حالی که این تاکتیک‌ها رتبه بندی را بهبود می‌بخشند اما دوامی ندارند و گوگل از این تکنیک‌ها به عنوان عاملی منفی در سئو ارگانیک یاد می‌کند که استفاده از آنها به معنای کسب نمره منفی است

این یک واقعیت غیر قابل انکار است که ممکن است استفاده از تکنیک سئوی مخرب یا سئوی کلاه سیاه، به بهبود رتبه وبسایت در موتورهای جستجو و تحقق اهداف سئوسایت منجر شود؛ اما در بلندمدت خطرات زیادی را به همراه دارد و ممکن است حیات وبسایت یا کسب‌وکارها را به صورت کلی نابود کند. در هر حال موتورهای جستجو هوشمند هستند و در مقابل تخلف و تکنیک‌های سیاه و مخرب واکنش نشان می‌دهند. برخی از واکنش‌های موتورهای جستجو نسبت به سئوی مخرب به شرح زیر است:

  • جریمه : گوگل و دیگر موتورهای جستجو از الگوریتم‌ها و تیم‌های انسانی برای شناسایی و جریمه سایت‌هایی که از تکنیک‌های مخرب استفاده می‌کنند، بهره می‌برند. به همین دلیل است که سئوی مخرب کاربردی کوتاه مدت دارد و گوگل در مدت کوتاهی نسبت به استفاده از تکنیک‌های مخرب مطلع و وبسایت را جریمه می‌کند.
  • از دست دادن اعتبار: این یک واقعیت است که کاربران باهوش و آگاه در مدت کوتاهی نسبت به وبسایت‌هایی که برای کسب اعتبار به تکنیک‌های مخرب روی می‌آورند بی اعتماد می‌شوند. کاربران ممکن است به سرعت از سایت‌هایی که به آن‌ها محتوای نامرتبط یا بی‌کیفیت ارائه می‌دهند، ناراضی شوند و اعتماد خود را از دست بدهند و دیگر به سراغ این وبسایت‌ها نروند.
  • حذف از نتایج جستجو: در صورت تکرار و استفاده مداوم از تکنیک‌های کلاه سیاه، سایت ممکن است به طور کامل از نتایج جستجو حذف شود.

سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO) چیست؟

سئو کلاه خاکستری حد وسط بین سئو کلاه سفید و سیاه است. این روش برای سئوی سایت مناسب نیست اما در فهرست کارهای ممنوعه هم قرار ندارد. تکنیک‌های سئوی کلاه خاکستری توسط گوگل ممنوع نیستند اما روش قابل قبولی برای دریافت امتیاز هم تلقی نمی‌شوند.

در سئو کلاه خاکستری در بخش سئو خارجی به گونه ای لینک سازی انجام میدهیم که انگار link earning کردیم نه link building و جوری لینک سازی را طبیعی انجام میدیم که انگار انقدر محتوای خوبی داشتیم که دیگران خودشون به ما لینک دادن و ما برای دریافت این لینک ها paid نکردیم. ترکیبی از سئو کلاه سفید و سیاه !

تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری خطرناک هستند اما به عنوان راه حلی مقرون به صرفه به بازار عرضه می‌شوند. کسب و کارهایی که از این تکنیک‌ها استفاده می‌کنند، هزینه‌های خود را می‌توانند کاهش دهند.

در زیر چند نمونه از تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری آورده شده‌اند:

  • مقالات طعمه برای کلیک (Clickbait)
  • محتوای اسپین (Spun Content)
  • تبادل لینک

موارد بالا تاکتیک‌هایی هستند که مشاغل برای بهبود عملکرد سایت خود در نتایج جستجو از آنها استفاده می‌کنند. تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری، توسط گوگل کاملاً ممنوع نیستند اما به عنوان بهترین راه برای کمک به رشد سایت نیز تلقی نمی‌شوند. این تکنیک‌ها می‌تواند منجر به تأثیرات منفی شود که به جای کمک به کسب و کار به آن آسیب می‌رساند.

سئو منفی (Negative SEO) چیست؟

تکنیک های سئو منفی توسط خود شما انجام نمی‌شود بلکه توسط شخص دیگری انجام خواهد می شود وقتی می‌بینید کسب و کاری از سئو منفی استفاده می‌کند، آنها سعی دارند تا به اعتبار رقبای خود آسیب بزنند.

کسب و کارها از تکنیک‌های کلاه خاکستری و سیاه برای آسیب رساندن به تجارت رقبا استفاده می‌کنند آن‌ها این تکنیک‌ها را برای کاهش رتبه رقبا در نتایج گوگل به کار می‌گیرند تا بتوانند رتبه خود را بهبود ببخشند.

چند استراتژی وجود دارند که شرکت‌ها با سئو منفی از آن‌ها استفاده می‌کنند:

  • ایجاد لینک‌های غیر طبیعی به سایت رقبا
  • ارسال نظرات منفی
  • هک وب سایت‌ها برای اصلاح محتوا

هدف سئو منفی این است که برای منافع شخصی به سایت‌های دیگر آسیب برساند هنگامی که کمپین سئو را اجرا می‌کنید، باید دائماً آن را کنترل کنید تا مطمئن شوید که در فعالیت‌های معمول سایت، افت غیرمعمولی رتبه‌ها و تغییر عملکرد غیرمنتظره‌ای وجود ندارد.

Google Seo

 چالش‌های سئو چیست؟

مانند هر فعالیت تخصصی دیگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ، سئو نیز برای رسیدن به اهداف خود با چالش‌های بزرگ و کوچک بسیاری مواجه است. چالش‌هایی که گاه استراتژی‌ها برای تحقق اهداف سئو را دستخوش تغییرات بسیاری می‌کند. این چالش‌ها می‌توانند از تغییرات مداوم در الگوریتم‌های موتورهای جستجو گرفته تا مسائل فنی و رقابتی گسترده‌تر را شامل شوند. در ادامه مهم‌ترین چالش‌های سئو را مطرح می‌کنیم.

1. تغییرات الگوریتم‌های موتورهای جستجو

موتورهای جستجو مانند گوگل به طور مداوم الگوریتم‌های خود را به‌روزرسانی می‌کنند تا نتایج جستجو را بهبود بخشند و پیگیری و تطبیق با این تغییرات می‌تواند دشوار باشد. به‌روزرسانی‌های الگوریتم ممکن است به طور ناگهانی رتبه‌بندی صفحات را تغییر دهند.

راه‌حل این چالش، دنبال کردن اخبار و مقالات مرتبط با سئو، شرکت در انجمن‌های تخصصی و استفاده از ابزارهای مانیتورینگ سئو است.

2.رقابت شدید 

مانند هر فعالیت دیگری، رقابت برای تصاحب رتبه بهتر در موتورهای جستجو بسیار گرم است و بسیاری از کسب‌وکارها به اهمیت سئو پی برده‌اند و تلاش می‌کنند تا در رتبه‌بندی جستجو جایگاه بهتری کسب کنند. این موضوع موجب شده است که رقابت با وب‌سایت‌های بزرگ‌تر و با منابع بیشتر دشوار شود. شاید تمرکز بر نیچ مارکت‌ها، تولید محتوای منحصربه‌فرد و ارزشمند و استفاده از استراتژی‌های محلی  تا حدودی این معضل را مرتفع کند.

3.مسائل فنی

بهینه‌سازی فنی سایت شامل بهبود سرعت بارگذاری، سازگاری با موبایل، ساختار URL و استفاده از نشانه‌گذاری ساختاری (Schema Markup)  است. چالشی که در این زمینه وجود دارد این است که پیاده‌سازی و نگهداری بهینه‌سازی‌های فنی نیاز به دانش تخصصی دارد و شاید همکاری با توسعه‌دهندگان وب حرفه‌ای، استفاده از ابزارهای تحلیل فنی سئو مانند Google Search Console و PageSpeed Insights پاسخی به این چالش باشد.

4.تولید محتوای باکیفیت و مداوم

همانطور که پیشتر گفتیم محتوا یکی از مهمترین ابزارهای سئو است و تولید محتوای جدید، منحصربه‌فرد و باکیفیت برای جذب و نگه ‌داشتن کاربران و بهبود رتبه‌بندی ضروری است. چالشی که در این زمینه وجود دارد، نبود نویسندگان حرفه‌ای به میزان کافی، عدم وجود نویسندگان تخصصی نویس، تولید محتوای تکراری و غیر جذاب و... است.

در پاسخ به این معضل شاید ایجاد یک تقویم محتوایی، آموزش نویسندگان، استفاده از تیم‌های تولید محتوا و تحلیل مستمر بازخوردها برای بهبود محتوا موثر باشد.

5.لینک‌سازی (Link Building)

لینک‌های خارجی باکیفیت می‌توانند به بهبود اعتبار و رتبه‌بندی سایت کمک کنند.

چالشی که در این زمینه وجود دارد این است که ایجاد لینک‌های معتبر و باکیفیت دشوار است و نیاز به استراتژی‌های خلاقانه و روابط عمومی قوی دارد. راه‌حل برخی از متخصصان سئو به این چالش، تولید محتوای ارزشمند که به صورت طبیعی لینک جذب کند، ارتباط با وب‌سایت‌های معتبر و استفاده از تکنیک‌های مانند گسترش مطالب  است.

6.سازگاری با موبایل (Mobile-Friendliness)

این یک واقعیت است که  با افزایش استفاده از دستگاه‌های موبایل، سازگاری سایت با این دستگاه‌ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

بهینه‌سازی سایت برای تجربه کاربری خوب در تمام دستگاه‌ها از چالش‌های پیش روی سئوکاران است. استفاده از طراحی ریسپانسیو، بهینه‌سازی سرعت بارگذاری صفحات موبایل و تست مداوم سازگاری با موبایل به عنوان راهکار این چالش معرفی شده است.

7.تجربه کاربری (UX)

تجربه کاربری نقش مهمی در سئو دارد و موتورهای جستجو به سایت‌هایی که تجربه کاربری بهتری ارائه می‌دهند، رتبه بالاتری می‌دهند. چالشی که سئوکاران در این زمینه با آن مواجه هستند، بهینه‌سازی مداوم برای بهبود تجربه کاربری، شامل سرعت بارگذاری، طراحی بصری و ناوبری سایت است. در پاسخ به این چالش، استفاده از ابزارهای تست تجربه کاربری، دریافت بازخورد از کاربران و به‌روزرسانی مداوم طراحی و عملکرد سایت توصیه شده است.

8.پایش و تحلیل مستمر

یکی از امور مهم در سئو مانیتورینگ و تحلیل مداوم داده‌های سئو برای شناسایی نقاط ضعف و فرصت‌ها ضروری است. در این زمینه ممکن است گاه تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده‌ها کار سختی باشد که پاسخ این چالش استفاده از ابزارهای تحلیل سئو مانند Google Analytics،SEMrush  و  Ahrefs، و تنظیم گزارش‌های دوره‌ای است.

9.سئو محلی (Local SEO)

سئو محلی یک زیرمجموعه از سئو است که تمرکز آن بر افزایش دیده شدن کسب‌وکارهای محلی در نتایج جستجوی مرتبط با مکان جغرافیایی کاربران است. این نوع سئو به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا زمانی که کاربران به دنبال محصولات یا خدماتی در نزدیکی خود هستند. از چالش‌های پیش روی سئو محلی می‌توان به بهینه‌سازی سخت محتوا و استراتژی‌ها برای جلب توجه کاربران محلی اشاره کرد که ایجاد و بهینه‌سازی پروفایل Google My Business، استفاده از کلمات کلیدی محلی و تشویق به دریافت نظرات مشتریان در این زمینه تا حدودی چالش را رفع می‌کند.

10.امنیت سایت

امنیت سایت نقش مهمی در سئو سایت دارد و سایت‌های ناامن می‌توانند جریمه شوند و اطمینان از اینکه سایت شما از نظر امنیتی به‌روز و در برابر حملات مقاوم است چالش بزرگی است. در این رابطه استفاده از پروتکل HTTPS، به‌روزرسانی منظم افزونه‌ها و نرم‌افزارهای سایت، و انجام تست‌های امنیتی دوره‌ای می‌تواند تا حدود زیادی این چالش را کمرنگ کند.

به صورت کلی، سئو یک فرآیند پیچیده و چندوجهی است که با چالش‌های متعددی همراه است. با داشتن آگاهی از این چالش‌ها و استفاده از استراتژی‌ها و ابزارهای مناسب، می‌توانید به طور مؤثری بر آنها غلبه کنید و بهبود مستمری در رتبه‌بندی و عملکرد سایت خود داشته باشید.

نکته‌هایی که ممکن است هر سئوکاری نداند

سئو یک زمینه پیچیده و پویا است که علاوه بر اصول اصلی، دارای نکات و تکنیک‌های متنوعی است که ممکن است بسیاری از افراد از آن‌ها بی‌خبر باشند. اینجا به برخی از نکات مهم سئوسایت که ممکن است کمتر شناخته شده باشند، اشاره می‌شود:

تأثیر UX بر سئو

تجربه کاربری (UX) تأثیر مستقیم بر رتبه‌بندی سایت دارد.

سایت‌هایی که بهینه‌سازی خوبی در زمینه UX دارند، نرخ پرش پایین‌تر و زمان ماندگاری بیشتری دارند که این موارد بر رتبه‌بندی در موتورهای جستجو تأثیر مثبت می‌گذارد.

 استفاده ازStructured Data 

داده‌های ساختاریافته به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای سایت را بهتر درک کنند. استفاده از نشانه‌گذاری Schema.org می‌تواند باعث شود که اطلاعات سایت شما در نتایج جستجو به صورت Rich Snippets نمایش داده شود، که این می‌تواند نرخ کلیک (CTR) را افزایش دهد.

اهمیت محتوای به‌ روز شده

محتوای جدید، باکیفیت و به‌روز شده برای موتورهای جستجو جذاب‌تر است. در این زمینه به‌روزرسانی منظم محتوای قدیمی با اطلاعات جدید و مرتبط می‌تواند بهبود قابل توجهی در رتبه‌بندی صفحات ایجاد کند.

تأثیر نرخ کلیک (CTR)

موتورهای جستجو نرخ کلیک (CTR) را به عنوان یک سیگنال رتبه‌بندی در نظر می‌گیرند و عناوین و توضیحات متا جذاب و محتوای باکیفیت می‌توانند CTR را افزایش دهند و بهبود رتبه‌بندی را تسریع کنند.

 استفاده از ویدئوها

ویدئوها می‌توانند زمان ماندگاری کاربران در سایت را افزایش دهند. افزودن ویدئوهای مرتبط با محتوای صفحه و استفاده از توضیحات و برچسب‌های مناسب برای ویدئوها می‌تواند رتبه‌بندی صفحات را بهبود بخشد.

استفاده از AMP

صفحات موبایل سریع (AMP) به بارگذاری سریع‌تر صفحات در دستگاه‌های موبایل کمک می‌کنند و استفاده از AMP می‌تواند تجربه کاربری در موبایل را بهبود دهد و به دلیل سرعت بارگذاری بالا، رتبه‌بندی سایت در نتایج موبایلی بهبود یابد.

استفاده از لینک‌های داخلی

مسلم است که لینک‌های داخلی به کاربران و موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای مرتبط را بهتر پیدا کنند. می‌توان گفت که استفاده از لینک‌های داخلی مرتبط و ایجاد یک ساختار لینک‌دهی منطقی می‌تواند باعث بهبود نرخ ماندگاری و رتبه‌بندی صفحات شود.

 محتوای طولانی‌تر

محتوای بلندتر و جامع‌تر معمولاً بهتر در نتایج جستجو رتبه‌بندی می‌شوددر نتیجه نوشتن مقالات و مطالب با طول بیشتر و پوشش جامع موضوع می‌تواند باعث بهبود رتبه‌بندی و افزایش تعامل با کاربران می‌شود.

 تأثیر امنیت سایت (HTTPS)

امنیت سایت با استفاده از پروتکل HTTPS تأثیر مثبتی بر سئو سایت دارد. استفاده از گواهینامه SSL و اطمینان از اینکه تمام صفحات سایت از HTTPS استفاده می‌کنند، می‌تواند به بهبود رتبه‌بندی کمک کند.

 استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربران (UGC)

محتوای تولید شده توسط کاربران (User-Generated Content یا UGC) به محتوایی اطلاق می‌شود که کاربران به جای کسب‌وکار یا برند تولید می‌کنند. این نوع محتوا می‌تواند شامل نظرات، عکس‌ها، ویدئوها، بررسی‌ها و پست‌های اجتماعی باشد. استفاده از UGC مزایای متعددی برای سئو و بهبود تجربه کاربری دارد. افزایش تعاملات کاربری، تولید محتوای تازه و متنوع، افزایش بهبود اعتماد و اعتبار، افزایش نرخ تبدیل از مزایای استفاده از محتوای UGC است.

 بهینه‌سازی برای جستجوی صوتی

بهینه‌سازی برای جستجوی صوتی (Voice Search Optimization) یک بخش مهم و رو به رشد در سئو است. با افزایش استفاده از دستگاه‌های مجهز به دستیارهای صوتی مانند Google Assistant، Siri، Alexa و Cortana، کاربران بیشتر از جستجوی صوتی برای یافتن اطلاعات استفاده می‌کنند. در نتیجه، بهینه‌سازی محتوای وب‌سایت‌ها برای جستجوی صوتی اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است. نکته‌ای که در این زمینه قابل توجه است، این است که استفاده از زبان طبیعی در محتوا، پاسخ به سوالات متداول (FAQs) و بهینه‌سازی برای جملات طولانی‌تر می‌تواند به بهبود رتبه‌بندی در جستجوهای صوتی کمک کند.

مهارت و تخصص‌های مورد نیاز سئو

مانند هر حرفه و تخصص دیگری، سئو نیز مجموعه‌ای از مهارت و تخصص‌هاست. می‌توان گفت که تجمیع مهارت، تخصص و تجربه می‌تواند فعالیت‌های سئو را اثربخش‌ کند. در ادامه توضیح بیشتری در مورد این دو جنبه ارائه می‌شود

سئو به عنوان یک مهارت

1-مهارت‌های فنی:

شامل توانایی بهینه‌سازی ساختار فنی وب‌سایت‌ها، مانند بهبود سرعت بارگذاری صفحات، بهینه‌سازی کدهای HTML و CSS، و استفاده از ابزارهای تحلیل سایت می‌شود.

2-مهارت‌های تولید محتوا:

منظور تولید محتوای باکیفیت، غیر کپی و غیر تکراری و جذاب با توجه به جامعه هدف و خدمات ارائه شده است. به صورت کلی، این مهارت نوشتن مقالات، وبلاگ‌ها، و صفحات وب که به نیازها و سوالات کاربران پاسخ می‌دهد و همزمان مطابق با اصول سئو است را شامل می‌شود.

3-مهارت‌های تحلیل داده:

این مهارت شامل توانایی تجزیه و تحلیل داده‌های وب‌سایت برای شناسایی فرصت‌ها و نقاط ضعف است. به عنوان مثال، استفاده از Google Analytics برای بررسی رفتار کاربران و شناسایی صفحات با عملکرد ضعیف.

سئو به عنوان یک تخصص

1-تخصص در الگوریتم‌های موتور جستجو:

این تخصص شامل دانش عمیق درباره نحوه کار الگوریتم‌های موتورهای جستجو و به‌روزرسانی‌های آن‌هاست.

به عنوان مثال یک متخصص سئو باید در زمینه آگاهی از به‌روزرسانی‌های گوگل مانند  Panda، Penguin، و Hummingbird و تاثیر آن‌ها بر رتبه‌بندی سایت‌ها آگاه و متخصص باشد.

2-تخصص در استراتژی‌های سئو:

استراتژی سئو شامل تحقیق کلمات کلیدی، بهینه‌سازی داخلی و خارجی، سئو فنی، تولید محتوا، تحلیل و مانیتورینگ، سئو محلی و بهبود تجربه کاربری است. اجرای صحیح و هماهنگ این اجزا می‌تواند به موفقیت در جذب ترافیک ارگانیک و دستیابی به اهداف کسب‌وکار آنلاین کمک کند. به صورت کلی، توانایی توسعه و اجرای استراتژی‌های جامع سئو که بر تمام جنبه‌های سایت تاثیر می‌گذارد از تخصص‌های یک متخصص سئو است.

3-تخصص در ابزارهای سئو:

متخصص‌های سئو برای تحقق اهداف خود از ابزارهای مختلفی استفاده می‌کنند که شناخت و آشنایی با کاربری آنها لازم است. ابزارهایی مانند SEMrush، Ahrefs، Moz، و Screaming Frog برای تحلیل رقبا، بررسی بک‌لینک‌ها و بهینه‌سازی سایت.

سئو برای چه سایت هایی مناسب نیست؟

شاید تصور کنید که سئو برای تمام وب‌سایتها که به بهبود رتبه در موتورهای جستجو و افزایش بازدید علاقمندند مناسب‌ترین راه ممکن است. اما واقعیت این است که سئو برای تمام وب‌سایتها توصیه نمی‌شود و یک وب‌سایت باید مجموعه‌ای از شرایط را داشته باشد تا بتوان روی آن عملیات سئو را انجام داد. به عنوان مثال، سئو کردن روی وبسایتی که محتوای ارزشمندی ندارد و یا به ندرت به روز رسانی می‌شود کار چندان منطقی به حساب نمی‌آید. در ادامه، به مواردی که سئوی سایت را به اقدامی غیر موثر روی وبسایت‌ها تبدیل می‌کند اشاره کرده‌ایم.

1.سایت‌های بدون محتوای مفید

توضیح: همانطور که پیشتر گفتیم تولید محتوای باکیفیت و جذاب یکی از رمزهای موفقیت و اثربخشی سئو است. به این ترتیب سایت‌هایی که محتوای کافی یا مفیدی ندارند، نمی‌توانند از سئو به خوبی بهره‌مند شوند. سئو نیازمند محتوای باکیفیت و مرتبط است. تصور کنید یک سایت با طراحی زیبا و بودجه زیاد برای سئو، از محتوای تکراری، بی کیفیت و کپی استفاده کند. آیا شما به بازدید از این وبسایت علاقمند خواهید شد یا اصلا به چنین وبسایتی اعتماد می‌کنید؟

2.سایت‌های موقت

برای سایت‌های موقت نیز استفاده از تکنیک‌های سئو توصیه نمی‌شود. منظورمان از سایت‌های موقت، سایت‌هایی است که برای تحقق اهداف خاصی مانند اجرای طرح های حمایتی، سایت‌هایی برای فروش بلیط کنفرانس‌های یک روزه، فروش ویژه و...  فقط برای مدت کوتاهی ایجاد می‌شوند. این وب‌سایتها معمولا چندان اعتباری هم نزد مخاطب ندارند و معمولاً زمان کافی برای بهره‌مندی از استراتژی‌های سئو را ندارند.

3.سایت‌های دارای محتوای حساس یا غیرقانونی

سایت‌هایی که محتوای غیرقانونی، غیراخلاقی یا حساس منتشر می‌کنند، ممکن است با محدودیت‌ها و جریمه‌های سخت‌گیرانه مواجه شوند. به همین دلیل این سایت‌ها معمولا از از خدمات سئو بهره‌مند نمی‌شوند. برای مثال سایت‌های ارائه‌دهنده محتواهای مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی یا غیراخلاقی در دسته این موارد قرار می‌گیرند.

4.سایت‌های وابسته به تبلیغات مخرب

سایت‌هایی که به تبلیغات مخرب، پاپ‌آپ‌های زیاد یا هرزنامه‌ها متکی هستند، معمولاً تجربه کاربری ضعیفی دارند و موتورهای جستجو آن‌ها را جریمه می‌کنند.

5.سایت‌های با طراحی ضعیف و ناوبری نامناسب

همانطور که پیشتر گفتیم، طراحی ظاهری وبسایت یکی از مواردی است که به اثربخشی فعالیت‌های سئو کمک می‌کند. یک وبسایت با طراحی زیبا و کاربرپسند بیشتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد تا وبسایتی با طراحی نه چندان زیبا. به صورت کلی سایت‌هایی که طراحی ضعیف یا ناوبری پیچیده دارند، حتی با وجود بهینه‌سازی سئو، ممکن است کاربران را از دست بدهند.

6.سایت‌های با محتوای تکراری

سایت‌هایی که از محتوای تکراری و کپی‌شده استفاده می‌کنند، توسط گوگل به شدت جریمه می‌شوند و بهینه‌سازی برای آن‌ها نتیجه‌ای نخواهد داشت. به همین دلیل است که سئوکاران روی تولید محتوای باکیفیت و غیر کپی تاکید دارند.

7.سایت‌های بدون استراتژی بلندمدت

سایت‌هایی که هدف یا استراتژی بلندمدت ندارند، نمی‌توانند به خوبی از سئو بهره‌مند شوند. سئو نیازمند برنامه‌ریزی و پیگیری مستمر است.

زمانی برای تاثیرگذاری سئو

برای بسیاری از ککسب‌وکارها که برای بهبود رتبه وبسایت و افزایش بازدید، به سراغ سئوسایت و متخصصان این حوزه می‌روند یک سوال اساسی وجود دارد و آن سوال این است که چه مدت پس از شروع فعالیت‌های سئو، تغییر در وضعیت وبسایت را می‌توان مشاهده کرد. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سئو یک فرآیند زمان‌بر است که نیاز به صبر و پیگیری دارد. زمانی که تغییراتی در سایت اعمال می‌شود و استراتژی‌های سئو شروع می‌شود، نتایج و تغییرات روی وضعیت وبسایت قابل مشاهده فوری نیستند. به همین دلیل ممکن است برخی از افراد اعتقاد خود را به سئو از دست بدهند. توصیه ما به شما این است که اگر قرار است برای بهبود وضعیت کسب‌وکار خود یا بهتر بگوییم سئوی سایت خود یک کار درست و اساسی انجام دهید، صبر و حوصله داشته باشید.

برخی از عواملی که تاثیر مستقیم بر سرعت دیده شدن نتایج سئو دارند عبارتند از:

میزان رقابت در صنعت:

در برخی از حوزه‌ها، رقابت بسیار بالا است و برای رسیدن به رتبه‌بندی مناسب نیاز به زمان بیشتری دارید. به عنوان مثال، مشاهده نتایج انجام فعالیت‌های سئو در یک وبسایت که در حوزه گردشگری، صنایع غذایی یا آرایشی بهداشتی فعالیت می‌کند، ممکن است زمان‌بر از مشاهده این نتایج روی وبسایتی باشد که در حوزه هوش مصنوعی، یا یک حوزه تخصصی خاص با مخاطبان ویژه فعالیت می‌کند.

سابقه سایت:

سایت‌هایی که سابقه و اعتبار بیشتری در نظر گوگل دارند، ممکن است نتایج سئو سایت را سریع‌تر از سایت‌هایی که به تازگی راه‌اندازی شده‌اند مشاهده کنند.

محتوا و کیفیت بک‌لینک‌ها:

محتوای باکیفیت و بک‌لینک‌های معتبر می‌توانند فرآیند سئو را تسریع کنند به همین دلیل توصیه متخصصان سئو، استفاده از محتواهای باکیفیت و جذاب است.

تغییرات الگوریتم گوگل:

تغییرات در الگوریتم‌های گوگل ممکن است تاثیر مستقیمی بر رتبه‌بندی سایت شما داشته باشد و زمان لازم برای دیده شدن تغییرات را تحت تاثیر قرار دهد.

به صورت کلی، مشاهده تاثیرات مثبت سئو بسته به اینکه در چه صنعتی فعالیت می‌کنید و مخاطبان تا چه حد با شما در ارتباط هستند و.... ممکن است چند ماه طول بکشد. اما توجه داشته باشید که تحت تاثیر عوامل مختلف، مدت زمان مورد نیاز برای دیده شدن تغییرات متفاوت است و ممکن است در برخی موارد تا چند ماه یا حتی چند سال طول بکشد. بنابراین، صبوری، پیگیری مستمر و اعتماد به فرآیند سئو بسیار مهم است.

کلام آخر درباره SEO 

می‌توان گفت که سئو یکی از تنها روش‌های بازاریابی دیجیتال  که در صورت پیاده سازی صحیح، تاثیر آن در طول زمان افزایش نیز می یابد. در صورتی که شما دارای محتوایی در وب سایت باشید که مستحق کسب رتبه باشد، ترافیک کسب شده از این محتوا در طول زمان افزایش نیز پیدا خواهد کرد، در حالی که تبلیغات برای اعمال شدن نیاز به صرف هزینه و شارژ کردن حساب دارد.

در هر حال اگر تخصصی در حوزه حوزه دارید و در رده فعالان این تخصص هستید، توصیه می‌کنیم در این زمینه دانش خود را به روز کنید و با استفاده از دوره جامع سئو به جدیدترین متدها و قوانین و البته چالش‌های پیش روی سئو مطلع شوید؛ اما اگر در این زمینه تخصصی ندارید و به عنوان صاحب یک کسب و کار یا رسانه به سئو نیاز دارید، توصیه می‌کنیم به سراغ متخصص‌های شناخته شده و با تجربه در این زمینه بروید که سابقه خوبی دارند.

پست های مشابه

تگ iframe چیست؟ کاربرد های (آی فریم) در HTML

18

شهریور